Masterbloc


Officiële dealer van de Masterbloc

masterblocRecycling Kampen is officiële dealer van de Masterbloc. Deze herbruikbare betonblokken zijn
dankzij hun profilering goed stapelbaar. Ze worden gebruikt voor tijdelijke constructies omdat ze droog gestapeld worden (zonder mortel) en dus makkelijk demontabel zijn. Flexibel en duurzaam dus!

Eenmaal gestapeld vormen de blokken een stabiele wand en zijn goed toe te passen als keerwanden, opslagboxen en geluidwanden.

De Masterbloc is in verschillende maten verkrijgbaar, variërend van 300 x 600 mm tot 1500 x 750 mm (lxb).

Productinformatie

De Masterbloc is een stapelblok gemaakt uit de zuivere grondstoffen zand, grind en cement in een unieke mengverhouding. Door het gebruik van enkel zuivere grondstoffen is de Masterbloc in het bezit van de nodige attesten (CE + KIWA + Bouwstoffenbesluit). De Masterbloc wordt machinaal geproduceerd wat de kwaliteit van het blok sterk ten goede komt.

Lengte in mmBreedte in mmHoogte in mm
1500750400
1125750400
750750400
375750400
1200600400
900600400
600600300
300600300

Onze hal van masterbloc

MasterblocOnze nieuwe permanente hal van Masterbloc is 72×32 m groot en is hiermee de grootste bedrijfshal van de Masterbloc in Europa. We hebben tot een hoogte van 9,20 meter gestapeld met de Masterbloc. De dakconstructie van ong één meter is van staal en beplating. Deze constructie is bevestigd aan de laatste 5 rijen Masterbloc met een stalen strip die verankerd wordt in de verschillende lagen.

Met Masterbloc hebben we snel een zeer robuuste, brandveilige en flexibele bedrijfshal gecreëerd. Aangezien de wanden zo robuust zijn kunnen ze tegen een stootje van onze shovel en ook het opslaan van brandgevaarlijk materiaal is geen probleem. Extra veiligheidsvoorzieningen die bij lichtere, stalen constructies noodzakelijk zijn, waren hier niet nodig.

Het Bouwen van een hal in de recycling branche met de Masterbloc heeft de volgende voordelen:

MasterblocRobuust, sterk en stabiel: de wanden hebben een massieve betonnen structuur van 75 cm breed. De stabiele wanden kunnen belast worden door bulldozers, er is géén extra bescherming meer nodig zoals bij traditionele wanden (metaal of aluminium) en grote beschadigingen door bulldozers bij deze traditionele wanden zijn door het gebruik van de Masterbloc ook verleden tijd.
Brandveilig: de Masterbloc is een zuiver betonblok die bestand is tegen alle soorten branden,  bij verhitting zal het Masterbloc niet uitzetten of inkrimpen. Zelfs bij een brand met banden weerstaat de Masterbloc de sterke verhitting.  De gesmolten substantie van de banden dringt maar maximaal 10 cm in het Masterbloc en koelt dan al weer af.
Snelle (de)montage: het opbouwen en demonteren van een industriehal met de Masterbloc gaat razendsnel,  de blokken worden los gestapeld zonder toevoeging van cement of andere materialen. In de hal kunnen ook allerlei tussenwanden geplaatst worden waarbij de wanden worden ingebonden met de buitenmuur waardoor er een zéér sterke constructie ontstaat geschikt voor zware belastingen.
Draagkracht/Constructieve eigenschappen:  Door het gewicht en de minimale maatafwijking (machinale productie) ontstaat een zéér stabiele wand. Ieder bloc weegt 1.000 kg. Er zijn 23 lagen gestapeld. Daarnaast zijn er ook nog extra steunberen ingebouwd (dwars geplaatste blokken) waardoor de draagkracht en de eigenschap om zéér zware belasting te torsen sterk toeneemt.

Voor meer informatie of het bestellen van Masterbloc, neem dan contact op met dhr. H. Mooiweer